Notater |
- Kristian havde været i lære som radiomekaniker fra, 1 september 1938 til 31 august 1942, hos H. Nielsen Strandvejen 84 i Hellerup, Kristian var vist en dygtig radiomekaniker, han afsluttede Teknologisk Institut's aftenskoleundervisning i "Radio Modtagerteknik" med karakteren mg+ og fik gode anbefalinger fra læremesteren.
Kristian havde helt sikkert store ambitioner, allerede 13 februar 1943 får han Næringsbrev som selvstændig radiomekaniker med forretning i Nørregade 69, Køge. Desværre går det ikke så godt, allerede 1 januar 1944 bliver han ansat hos Børge Andersen, Radio-Magasinet Nørregade 50, Køge.
Da ansættelsesforholdet sluttede 1 august 1946 havde Kristian et ret stort tilgodehavende hos Børge Andersen, hvorfor ved jeg ikke, men hvis Børge Andersen gik konkurs, hvad jeg tror han gjorde, er det måske manglende løn. Kristian fik vist aldrig sine penge. Til gengæld blev en del indkradset iform af tøjdyr, marokkopuder og gratis karruselture. Børge Andersen blev nemlig ejer af et omrejsende tivoli, og hver gang han kom i nærheden af Køge med sit tivoli, tog Kristian os børn med ud og besøge tivoliet, så kunne vi gratis bruge forlystelserne, og vi fik hovedgivinster fra lykkehjul og tombola uden at spille.
Men man kan jo ikke forsørge en familie med tøjdyr og marokkopuder, så Kristian fik job på Legetøjsfabrikken, J. Kofoeds fabrikker, Køge. Her var han kun ansat 1½ år, så begyndte den selstændige radiomand igen at gnave i maven. 1 februar 1948 købte han en blomsterforretning i en kælderbutik, Nørregade 86, prisen var 2900,- kr. Men butikken var lejet, så han skulle betale husleje ved siden af, men så var der også adgang til WC og brændeskur, og han kunne overtage telefonen med telefonnummer. Kristian skulle naturligvis ikke sælge blomster, men indrettede forretningen til radioværksted og radiosalg.
Det gik heller ikke så godt med dette projekt, efter nogen tid , jeg ved ikke hvor længe , solgte han butikken og flyttede radioværkstedet hjem i lejligheden, her blev det lille værelse inddraget til formålet. Han havde tilsyneladende mange kunder, jeg kan huske vores entre var fyldt med radioer, der var til reparation. Selv om der var mange radioapparater i entréen, gav det åbenbart ikke nok til at forsørge den lille familie.
Efter tiden med reparationsværksted i lejligheden forsøgte far sig aldrig mere som selvstændig, ja han opgav helt at arbejde som radiomekaniker,
Resten af min barndom havde far arbejde flere steder bl.a. Køge Maskin Elektro, Brogade i Køge og på Vognfabrikken "NOPA" Jersie Strand, "SMC" folkevogn på Østerbro hvor han arbejdede som autoelektriker i mange år.
|